Dansk Træplejeforening (DTF), er en interesseforening for fagfolk, der arbejder med planlægning, produktion, plantning og pleje af bytræer.
Vidste du at...

ETW information

ETW er et selvstudie, og er dermed ikke en uddannelse, men en certificering/eksamen man skal igennem og bestå.

ETW er målrettet de fagfolk der dagligt arbejder med træpleje i marken. De kan være selvstændige, ansatte i træplejefirmaer eller i kommunernes grønne forvaltninger. De udfører træpleje og beskæring fra lift eller ved at klatre op i træerne. Certificeringen er møntet og tilrettelagt for træklatrere, men den kan også tages med baggrund i beskæring fra lift, dvs. uden at personen selv skal kunne klatre i træer.

Vi gør opmærksom på, der skal arbejdes for at bestå denne certificering/eksamen, så det anbefales at have erhvervsmæssig erfaring fra branchen i min. 1 år inden man går op til denne certificering/eksamen.

NÆSTE ETW BLIVER I 2024 - DATO KOMMER

En ETW certificeret træplejer er udlært i at vejlede om og udføre de foranstaltninger der sikrer træernes udvikling, hvilket omfatter:

  • Plantning
  • Etableringsbeskæring
  • Udtynding
  • Beskæring samt stabilisering af trækroner med stålwirer i henhold til STF standarder.

Endvidere har den ETW certificerede fokus på at træet ikke udgør nogen fare for mennesker eller bygninger og materiel i træets nærhed.

  • Sikker træklatring
  • Højderedning af tilskadekommen person
  • Sikker håndtering af afskårne grene eller hele træer er en vigtig del af pensum. 

Ligeledes skal kandidaten, i kraft af sin rolle som rådgiver, have indsigt i virksomhedsledelse.

 

For adgangskrav til ETW certificeringen se venligst venstre kolonne på denne side - TRYK HER
 

I forhold til udgifterne til at blive ETW certificeret træplejer, så skal du betale det gebyr det koster hver gang du går op dvs. også hvis man er dumpet første gang man gik op.

Ved tilmelding til ETW certificering skal der betales en pris på:

6.500,- DKK for medlemmer
7.500,- DKK for ikke medlemmer

Du kan se yderligere om priser HER

Derudover koster det den tid og de timer du bruger på at læse, træne, købe bøger og sætte dig ind i materialet. Herefter er udgiften et gebyr hvert 3. år for at blive re-certificeret, og den tid, og de kurser, der skal tages for at opretholde din certificering. Du kan læse mere om re-certificeringen HER.

Mange offentlige instanser og institutioner kræver man er ETW certificeret for at kunne arbejde for dem, og vi oplever også en større fokus end tidligere fra private kunder om de også efterspørger ETW certificerede træplejere.

Sponsorere


Dansk Træplejeforening - Absalonsvej 3, 2990 Nivå
Telefon: +45 49 14 08 02  Telefon: +45 21 55 68 78/
dtf@mail.dk